Förra veckan...

Här kommer lite bilder från matchen mot SSK som jag och Nora var på. Jag fick biljetten av henne och Ellen på min födelsedag!
Tack så mycket för det. Det var jätte kul att få komma till LLA trots att det blev en smärtsam förlust.
Bilderna är inte de bästa, tyvärr så rör sig spelarna.... Men det var kul att testa kameran. Jag är nöjd med den.


Spelarna är deppade efter slutsignalen... Men de kämpade på bra och det var ett härligt drag på läktaren med både FBK och SSK klackar i högform!



Det är viktigt att tacka varandra efter matchen... Hemmaspelet har inte varit det bästa för FBK såhär långt. Bara att hoppas att det blir bättre och att de gör lite mera mål...



Skador, tremål och förlust...

Har tillbringat delar av denna helg med Ingrid. Kanon trevligt och jätte kul att träffa henne igen. Det var längesen sist. Igår hade vi myskväll hemma och idag vandrade vi runt i Stockholm och på Djurgården. Vädret var helt ok och lunchen var god men trevligt sällskap. Gjorde ett kap på HM en tunika för endast 100 kr, är helnöjd.
 Kul att höra att Ingrid trivs i Uppsala, vore kul att åka dit och hälsa på. Det är inte så långt dit, kul att ha vänner på nära håll.
Tyvärr är alla andra vänner så lååångt borta. Men en resa till Göteborg vore inte helt fel. Saknar damen i Götet.
 
Det var en nästan perfekt (borta) match i torsdags.
Tre fina mål stabil målvakt och ett vasst spel både i anfalls- och försvarszonerna.
Det var glädje och tre härliga poäng, men ca 30 sek från slutet hände något. Wallin skickar bort pucken i försvarszonen och blir sedan brutalt tacklad av modos Hedman.
Tacklingen tar så illa att Wallin bryter nyckelbenet och kommer att få vila i ca 4-6 veckor, han kommer även genomgå en op.
Min syn på det hela;
- Wallin ser inte att Hedman kommer.
- Det står 0-3, matchen är körd. 30 sek kvar bara att spela av tiden som är kvar. För båda lagen och alla spelare som är på isen. Man behöver inte göra något dumt när det är så lite tid kvar...
- Då behöver man INTE tackla en spelare som inte ser att man kommer tackla.
- Man behöver verkligen INTE tackla det ledande lagets lagkapten när matchen är KÖRD!!!!
- Visst själva tacklingen är inte den fulaste jag har sett, jag håller med dem som säger att fröggas var fulare... Men tacklingen på Walle tog illa...
-
Jag blir såååå sur när jag läser Hedmans uttalande kring det som hände. Han verkar inte ångra sig det minsta. Känns mycket skumt, de flesta ber om ursäkt om de skadar någon motspelare. Titta bara på Pebben när han tacklade FBKs Paulsson. Han ringde honom och bad om ursäkt. Starkt gjort. Jag berömmer alltså en Frölunda spelare...
-
Oavsett om tacklingen var ful eller ej. Resultatet blev illa både för Walle och FBK. Håller tummarna att Walle läker ihop snart!!!

Nu till dagens match mot Saik, som tyvärr resulterade i en förlust.
Men det går inte att frånse en sak, eller jag kanske ska skriva en spelare...
DICK AXELSSON
Det står fyra noll till SAIK, det har gått ca 10 min av sista perioden i LLA.
Folk börjar gå hem (det kan jag aldrig förstå, att man betalar pengar för att kolla på hockey och när det inte är tillräckligt spännade/jämt i matchen så går man hem...Då är man iaf ingen riktigt supporter, man ska följa laget matchen ut oavsett vad det står..!!!)
Då kliver en spelare med nummer 31 på ryggen fram och gör några snabba dragningar vips är han inne i anfallszonen och får in pucken bakom Hadelöw. 1-4.
Kul att får gör iaf ett mål ikväll tänker man...
Det går nån minut till FBK skaffar sig några fina lägen. Nummer 31 drar på sig en motspelare och en avvakande utvisning. Samma 31:a driver in i anfallszon och trycker in 2-4. Hoppsan nu kan det kanske det kan bli spännande....
Paulsson blir utvisad men strax därefter blir även en SAIK spelare utvisad...
31 tappar klubban bakom SAIKs mål, men snappar upp den får ett pass av en SAIK (tack för det) och sätter den kanon snyggt bakom Hadelöw.
Kanon vi är med i matchen... Trots några bra slutminuter och min extremt höga puls lyckas inte FBK få in någon mer puck.
Men spännande blev det, tack 31 Axelsson för det!
VÅRAN DICK ÄR STÖRST I HALLEN... passar väl för en kväll som denna???...







Helg på en onsdag...

Japp så är det...
I och med att jag bara jobbar 3 dagar i veckan så blir helgen på onsdagkvällen. Den firas bäst in genom att se ett härligt avsnitt av Greys Anatomy. Hoppas att det slutar bättre än förra avsnittet, jag blev såååå arg!

Jobbet är jätte bra, trevliga och kunniga arbetskamrater, barnen är kanon underbara och föräldrarna är också jätte trevliga. Det känns som jag har kommit in i jobbet på ett bra sätt.
En av de bästa sakerna med jobbet är utevistelsen! Jag trivs med att vara ute så mycket och jag tror att alla barn och vuxna håller med mig... Allt blir mycket lättare med lite yta att leka och vara på...


Det har gått ca 14 matcher av denna säsong.
Färjestad har blandat fina insatser med lite mindre fina insatser. Men jag är inte missnöjd med tabellen att ligga två och vara med i toppen är inte fel. Det finns såklart några saker som har fångat mitt intresse lite extra under inledningen... Bland annat detta:

- Salak
  Jag ska vara ärlig, jag var lite frågande till denna värvning när säsongen startade... Kanske hade det att göra med Rahms ortroligt hemska uttåg från klubben. Korkat att göra så, men det är en annan historia... Trodde inte att Rundquist skulle hitta en klassmålvakt så nära seriestarten... Det är bara att hålla tummarna för att Grana kan fortsätta att hjälpa till att utveckla honom.


-Axlesson  Jag har alltid gillat hans spelsinne, det har ju inte blivit sämre. Vilken tekniker han är och han är även en speedkula. Hoppas att mårts tar med honom till tre kronor

- LLA-publiken/spelschemat Det klagas en del på dåliga publiksiffror i arenan... Men jag skulle vilja klaga på spelschemat. Det är inte så lätt att fylla arenan när man har så många hemmamatcher på rad. Skärpning till nästa säsong!

-Backarna Jag är impad av alla, bra mix av gamla och unga.

-Jönsson i båset Känns fortfarande konstigt att se jögga i båset och inte på isen. Men han verkar trivas som tränare

-Hemvändarna känns som att det håller på att vakna till liv ju fler matcher som spelas.


Regnet det öser ned men det är mysigt att vara inne i höstmörkret.









RSS 2.0